Maccherone Ne Demektir ?
Maccherone, kökeni İtalyanca’ya dayalı türkçe olarak makarna anlamına gelmektedir. Maccherone ( Türkçe : Makarna ) , unu yumurta ile çırparak hazırlanmış farklı şekillerden oluşan kuru hamur ve bu hamurdan yapılan yemektir. Hızlı yapılışı ve ekonomik oluşu sebebiyle ülkemizde öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen bir yemek çeşididir.
Üretim Aşamaları
Çeşitli işlemlerden sonra elde edilen hamura suyla karıştırılarak şekil verilir. Makarna ( İtalyanca : Maccherone ) üretiminde durum buğdayı kullanılmaktadır. Makarna kolayca hazmedilen bir besindir.
Makarna ( Maccherone ) Çeşitleri
- Sade makarna
- Kepekli makarna
- Sebzeli makarna
- Vitaminli makarna
- Yumurtalı makarna
- Zenginleştirilmiş makarna
- Sebzeli makarna
- Salçalı ve kıymalı makarna
- Etli makarna
- Peynirli makarna