Ne Demek?

İlluminati Ne demek?

İlluminati Ne demek?

İlluminati, bilinen ilk kuruluş tarihi 1 Mayıs 1776 olmakla birlikte, Adam Weishaupt isimli Hukuk Profesörü ve Baron von Knigge ‘nin birlikteliği sonucunda hayata geçmiştir. Ayrıca kelimenin sözlük anlamına baktığımız zamanda, karşımıza ‘Aydınlatılmış Olanlar’ anlamına ulaşmaktayız.

Örgüt, işleyiş ve amaç olarak da, kelime anlamına tam olarak uymayı hedefleyip, insanları bilgilendirip, aydınlatan bir dünyada yaşamalarını sağlamayı planlamıştır. Ancak bu örgütün veya topluluğun amacının dinsel dogmatik düşüncelerden ayırıp, aydınlatılmış insanlar meydana çıkartmak gibi bir amaç gütmüş olsalar dahi, dünya üzerinde en fazla komplo teorisi yürütülen topluluk olarak bilmekteyiz. Üyelerinin kayıtlarına ise, henüz hiç kimse ulaşamadı. Oldukça güvenli ve son derece gizli bir biçimde saklanmaktadır. Her üyenin kendine ait bir kod adı vardır. Yazışmalar ve konuşmalar bu kod adlar kullanılarak sağlanmaktadır. Örnek vermek gerekirse, kurucu olan Adam Weishaupt’un kod adı ‘Spartacus’ olarak biliniyor.

İlk olarak bilinen 12 kişiyle kurulmuş bu örgüt, daha sonraları 80 kişiye kadar ulaşmayı başarmıştır. 1874 ‘te, söylentilere göre gizli bir siyasi amaca sahip olduğu gerekçesiyle bu örgüt kapatılmıştır. Fakat 19. yüzyılda dikkat çeken bir olay olup, Alman filozof olan Hegel’in bu örgüte katılımıyla birlikte, eski zamanlardaki gücüne popülerliğine kavuştuğunu söyleyebiliriz.

Örgüte oldukça fazla hizmet edecek olan Hegel’in tez-antitez kuramına göre Yeni Dünya Düzeni düşüncesine hizmet edecek olan örgüt, bir ütopyanın içine doğru girmiştir. Daha sonra ise, İtalya’ya ulaşmayı başaran İlluminati, buradaki dinsel dogmatik düşünceleri bitirmek amacıyla, Katolik Kilisesi ile bir savaş içerisine girmiştir. Bu savaşın amacı ise, bilimsel doğruların kabul edilmesi gereken bir kilise meydana getirmek olduğu biliniyor.

Şuan ki dönemde bile, oldukça aktif çalışmalara sahip olduğu öne sürülen bu topluluk, neredeyse tüm ABD liderlerinin bu topluluğun amacına hizmet ettiği ve tam anlamıyla istenilen şekilde ülkeyi yönettiği söyleniyor. Myron Fagan’ın söylediğine göre ise, Waterloo Savaşı, Fransız İhtilali ve F. Kennedy ‘nin bir türlü açıklanamayan suikasti bile, bu örgüt tarafından düzenlenmiştir.

Dünyayı tek elden yönetmek amacıyla birlikte, doğru bildiklerini herkese aşılamak mantığını tam anlamıyla benimseyen bu topluluğun, 10 yöneticisi ve 300’ün üzerinde alt kadrodaki insanlarla hizmet ettiği söylenmektedir. Hatta öyle ki; Hollywood film sektörünün bu örgütün elinde olduğu ve birçok bankacı ve ünlü artisttin de bu topluluğa hizmet ettiği benimsenmektedir.

Dünya üzerinde en popüler olan örgütler veya topluluklar, adına her ne dersek olan bu oluşum, ciddi manada bir fan ve düşman kitlesine de sahiptir. Karşıt görüşlüler düşman, aynı görüşlüler ise, gizli sempatik buldukları İlluminati, her şeye rağmen tüm dünyaya isimlerini duyurmayı başarmış ve bu sayede başarılı sayılabilecek, amacına ise, ulaşıp ulaşmadığı bilinmeyen bir örgüt olarak, gizemini koruyacaktır.

Exit mobile version